Și tu poți susține promovarea educației antreprenoriale!

Și tu poți susține promovarea educației antreprenoriale!

Și tu poți susține promovarea educației antreprenoriale! Antreprenoriatul prin activitatea sa generează valoare și stabilitate, reprezentând cel mai important motor extrem de dinamic al creșterii economice.

În ultimul an CONAF și-a îndreptat atenția spre problematicile forței de muncă din țara noastră. În urma dezbaterilor organizate în mari centre universitare din țară am realizat că realitatea economică impune regândirea şcolilor profesionale şi dezvoltarea învăţământului dual, cât şi digitalizarea şi adaptarea şcolii româneşti la provocările actuale şi viitoare pentru a educa tinerii de astăzi în vederea identificării meseriilor de mâine.Educaţia este motorul economic al unei comunităţi şi este baza unei evoluţii economice sustenabile pentru viitor.Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre.

Acesta este demersul nostru pe care dorim să îl ducem mai departe, iar pentru asta avem nevoie de susținere și resurse!

Fiecare agent economic are puterea de a redirecționa gratuit, fară niciun cost suplimentar, o parte din impozitul datorat Statului, în interesul unor cauze  pe care le consideră benefice pentru comunitate. Puteți face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 0.5% din cifra de afaceri a firmei. Impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării.

Vă recomandăm să contactați contabilul firmei dvs. pentru asistență în acest demers.

Pentru a direcționa 20% din impozitul pe profit, trebuie urmați 3 pași simpli:

  1. Încheierea unui Contract_sponsorizare- conform legii, între beneficiar – CONAF şi sponsorul – persoana juridică.
  2. Înregistrarea şi operarea sponsorizării în contabilitatea sponsorului.
  3. Calcularea impozitului şi scăderea sponsorizării din suma datorată ca impozit, trimestrial, regularizarea făcându-se la sfârşitul anului.

Documente utile:

  1. Contract_sponsorizare-
  2. Declaratia_107 
  3. Informare privind Declaratia 107
No Comments

Post A Comment