Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru susținerea promovării educației antreprenoriale!

Împreună suntem o forță !

Antreprenoriatul prin activitatea sa generează valoare și stabilitate, reprezentând cel mai important motor extrem de dinamic al creșterii economice.
În ultimul an CONAF și-a îndreptat atenția spre problematicile forței de muncă din țara noastră. În urma dezbaterilor organizate în mari centre universitare din țară am realizat că realitatea economică impune regândirea şcolilor profesionale şi dezvoltarea învăţământului dual, cât şi digitalizarea şi adaptarea şcolii româneşti la provocările actuale şi viitoare pentru a educa tinerii de astăzi în vederea identificării meseriilor de mâine.
Educaţia este motorul economic al unei comunităţi şi este baza unei evoluţii economice sustenabile pentru viitor.
Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre.
Acesta este demersul nostru pe care dorim să îl ducem mai departe, iar pentru asta avem nevoie de susținere și resurse!

PASUL 1

COMPLETEAZĂ FORMULARUL 230

DESCARCĂ FORMULARUL FORMAT PDF

Completează-l de mână, cu majuscule, doar la secțiunile:

I.Date de identificare contribuabil
II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani
(dacă dorești ca decizia de redirecţionare să rămână valabilă și pentru anul următor)
Semnătură contribuabil

* Declaraţia de consimţământ este necesară dacă optaţi ca CONAF să depună actele în numele dvs.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Pot să îl completez si sa-l trimit online? - Spatiul Privat Virtual

DOAR DACĂ ai un cont creat pe Spațiul Privat Virtual poți completa acest formular direct pe platformă și trimiterea lui se face automat online (nu mai este nevoie sa îl depui în format fizic în altă parte)

Cum pot depune formularul?

– la sediul CONAF din Str. Cuza Voda nr. 120, Sector 4, Bucuresti; noi vom trimite ulterior formularul pentru tine. În acest caz trebuie să includeţi si declaraţia de consimţământ completată.
– la organul fiscal de care aparții, direct la registratură sau prin poștă, conform adresei din cartea de identitate (lista cu adrese)
– prin serviciul online ANAF Spatiul Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică

CONAF poate depune formularul în locul meu?

DA. Dacă formularul completat și semnat în original ajunge la unul din sediul nostru (depus direct la sediu sau trimis prin poștă/curierat) noi îl vom depune la organul fiscal, până la data limită. Acest lucru se face de către un împuternicit al CONAF care depune formularele împreună cu un borderou.
În acest caz trebuie să includeţi si declaraţia de consimţământ completată și semnată.

Care sunt datele care trebuie completate în formular?

I.Date de identificare contribuabil
II.2. Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani
(dacă dorești ca decizia de redirecționare să rămână valabilă și pentru anul următor)
Semnătură contribuabil

Pot să depun la ANAF formularele pentru mai multe persoane?

Dacă doriți să depuneți în original mai multe formulare la administrația fiscală nu puteți face acest lucru. Vă recomandăm însă, dacă aveți această situație, să trimiteți formularele la sediul CONAF și noi le vom expedia ulterior împreună cu un borderou acceptat de administrațiile fiscale din partea organizațiilor beneficiare.

Cum știu care este Administrația Financiară de care aparțin?

AICI găsești lista cu sediile administrațiilor fiscale (este suficient să dai căutare după localitatea în care ai domiciliul în cartea de identitate și va apărea organul fiscal de care aparții împreună cu adresa unde trebuie trimis/depus formularul 230).

Ce se întâmplă dacă nu bifez căsuța ”Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”?

Incepând cu acest an, opțiunea se bifează în cazul în care doriți distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat pentru același beneficiar pentru o perioadă de 2 ani. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani. Solicitarea poate fi reînnoită după expirarea perioadei de 2 ani.

! Dacă dorești ca acest formular să aibă valabilitate doar pentru 1 an (cum era în anii anteriori) nu trebuie să bifezi această căsuță și în anul următor trebuie să completezi o nouă declarație 230.

Nu știu ce să completez la sumă. Ce fac?

Nu este obligatoriu să completezi suma. Dacă nu cunoști suma nu este nicio problemă deoarece organul fiscal va fi cel care va face calculele.

Cine poate redirecționa până la 3,5% din impozitul pe venit cu ajutorul formularului 230?

Cei care în 2020 au avut următoarele tipuri de venit:

  • venituri din salarii și asimilate salariilor
  • venituri din pensii
  • venituri din activităţi independente/ activităţi agricole, impuse pe bază de normă de venit;
  • venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă;
  • venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real;
  • venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit