Pachet financiar de 24,7 mil. lei de la EximBank pentru Damila

Pachet financiar de 24,7 mil. lei de la EximBank pentru Damila

Bucuresti,  14 octombrie 2021 –  EximBank a incheiat un acord financiar in valoare de 24,7 milioane de lei cu compania Damila, unul dintre principalii jucatori din domeniul distribuitiei si productiei de materiale de con­structii, destinat finantarii strategiei de dezvoltare pe termen scurt si mediu a societatii.

Pachetul financiar structurat de banca include atat componente de finantare – care acopera nevoia de capital generata de dezvoltarea continua a societatii si care asigura necesarul pentru derularea unei investitii intr-o noua linie de productie a tiglei metalice, cat si de garantare – garantii de stat emise in cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari, ce acopera 90% din finantare.

„Faptul ca, in acest context inca plin de provocari, antreprenorii romani identifica oportunitati de consolidare a companiilor lor, de investitii sau de extindere, este un semnal bun pentru economia romaneasca, iar noi vom continua sa le oferim solutii personalizate care sa le permita sa-si implementeze planurile de dezvoltare in siguranta si confort. Prin solutiile financiare competitive oferite segmentului corporate, inclusiv produse cu componenta de ajutor de stat, EximBank isi onoreaza angajamentul de a sustine dezvoltarea sustenabila a afacerilor si a economiei”, a spus Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

EximBank implementeaza schema de ajutor de stat COVID-19, dedicata companiilor mari si IMM-urilor cu cifra de afaceri peste 20 de milioane de lei in 2019, in cadrul careia societatile comerciale pot accesa credite de investitii si credite pentru capital de lucru la rate de dobanda subventionata, precum si garantii de stat care acopera necesarul de garantare pana la 90% pentru credite noi sau deja acordate de bancile comerciale pentru realizarea investitiilor si/sau pentru sustinerea activitatii curente a companiilor beneficiare.

Damila este o societate cu capital privat 100% romanesc. Infiintata in anul 1992 in comuna Maciuca, judetul Valcea, compania ocupa in prezent o pozitie importanta pe piata materialelor de constructii si finisaje din Romania, fiind producator, importator si distribuitor pentru produsele pe care le comercializeaza.

„Strategia noastra din ultimii ani s-a concentrat pe investitii constante in capacitati noi si diversificate de productie, pentru ca unul dintre obiectivele noastre este cresterea ponderii activitatii de productie, in raport cu cea de distributie, in totalul cifrei de afaceri, care estimam sa ajunga la aproximativ 100 milioane de euro pana la sfarsitul acestui an. Astfel am reusit sa construim un business solid, lucru care ne-a ajutat sa depasim provocarile pandemiei care a generat blocaje in special in privinta aprovizionarii cu materii prime si materiale.  Am implementat mai multe masuri de imbunatatire a strategiilor de achizitie si de vanzari si de optimizare a portofoliului de produse, iar acum, avand si suportul EximBank, putem sa ne concentram pe continuarea planului de investitii in modernizarea si extinderea capacitatii de productie”, a spus Daniel Remus Nitu, directorul general al Damila.

Despre Damila

Damila furnizeaza solutii complete pentru constructii, de la fundatie pana la amenajari interioare si exterioare, precum si sisteme de invelitori. Compania opereaza in judetul Valcea o fabrica unde produce tigla metalica sub brandul Rodach, plasa sudata, plasa sudata zincata pentru garduri, otel beton fasonat si beton. In ceea ce priveste distributia, Damila detine noua depozite situate in Bucuresti, Ramnicu Valcea, Craiova, Dragasani, Horezu, Balcesti si Maciuca, insa, datorita investitiilor efectuate in facilitati de logistica si relatiilor cu partenerii, livrarea intregii game de produse este posibila in orice localitate din tara. Produsele companiei sunt disponibile si on-line, prin magazinul www.damila.ro, clientii beneficiind de o gama larga de produse pentru constructii, amenajari sau renovari. Compania are aproape 300 de angajati si a inregistrat in 2020 o cifra de afaceri de circa 63 de milioane de euro.

Despre EximBank

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala, fie ca este IMM sau companie mare, deruleaza tranzactii internationale, ori se adreseaza pietei interne. Companiile au la dispozitie si un portofoliu competitiv de produse de trezorerie, cash management, trade finance si factoring, ce intregesc oferta de finantare si garantare. Totodata, pentru ca actioneaza ca agent al statului pe piata de garantii si asigurari, EximBank este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispozitie de statul roman, sustin dezvoltarea durabila a economiei.

No Comments

Post A Comment