MARATONUL DE EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ – Your Future is Now!

MARATONUL DE EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ - Your Future is Now!

MARATONUL DE EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ – Your Future is Now! se încheie cu cea mai spectaculoasă sesiune de pitching pentru elevi.

Inovația, curajul și determinarea tinerilor, o soluție pentru piața muncii din România!

 

Educația antreprenorială reprezintă o prioritate în asigurarea unei educații adaptate la nevoile economice ale României, cât și la valorile europene, în contextul globalizării și al digitalizării la nivel mondial.

Consolidarea educației antreprenoriale în școli, instituții de învățământ profesional și universități va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre. Pe lângă contribuția adusă la crearea întreprinderilor sociale și la înființarea de noi întreprinderi, educația antreprenorială îi va ajuta pe tineri să își dezvolte capacitatea de inserție profesională și să manifeste un spirit „intraprenorial” mai accentuat în activitatea lor din cadrul organizațiilor existente, la nivelul sectoarelor social, public și privat.

În baza Pactului pentru Educație Antreprenorială* semnat la nivel național, cu Ministerul Educației și Cercetării- MEC, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala Brăila** a încheiat Acordul de parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila pentru desfășurarea de ore de educație antreprenorială în școli și licee.

Începând cu data de 12 ianuarie 2023, CONAF Brăila împreună cu ISJ Brăila au inițiat Maratonul de Educație Antreprenorială prin organizarea de ore de educație antreprenorială susținute de către antreprenori locali în liceele din municipiul Brăila, la care au participat peste 300 de elevi din 4 colegii naționale.

Maratonul de Educație Antreprenorială se va încheia în data de 27 Februarie 2023 printr-un eveniment organizat în parteneriat cu ISJ Brăila și Primăria Municipiului Brăila la Teatrul Maria Filotti, începând cu ora 12. În cadrul evenimentului vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților locale, antreprenori cu notorietate din întreaga țară, elevi și profesori din liceele brăilene. Cu această ocazie se va desfășura concursul de planuri de afaceri la care vor participa echipe de elevi care vor prezenta  planurile de afaceri unui juriu format din antreprenori de renume. Se vor puncta ideea de afaceri, punerea în aplicare, rezultatele prevăzute prin planul de afaceri, lucrul în echipă prin identificarea rolului corect pentru fiecare membru al echipei  precum și modalitatea de prezentare în fața juriului.

„Am avut în vedere rezultatele excelente obținute de către elevii brăileni la Evaluarea națională și la Bacalaureat. Am descoperit copii cu idei geniale de afaceri și ne-am dorit promovarea lor atât la nivel local cât și la nivel național. Ne-am propus să aducem ca speakeri și membri ai juriului antreprenori cu notorietate, business angels, persoane care pot deveni mentori pentru generația actuală de liceeni. Mă bucur că un astfel de maraton are loc în premieră la Brăila și sper că vom da startul organizării acestui tip de evenimente în întreaga țară.”, a afirmat doamna Daniela Cireașă – Președinte CONAF Brăila.

Doamna Cristina Chiriac, Președinta CONAF, a punctat valoarea inovației, ca pilon de dezvoltare a unui viitor antreprenorial sustenabil:

„O societate puternică, este clădită pe o educație susținută de toți actorii implicați, prin activități concrete, incluse sau nu, pentru moment, în curicula școlară. Trebuie să fim conștienți atât noi, mediul antreprenorial, cât și instituțiile abilitate, părinții și profesorii de potențialul enorm pe care tânăra generație îl are. Acțiunile fiecăruia dintre noi trebuie să conveargă în direcția valorificării aptitudinilor, a înclinației, a inteligenței deosebite pe care copii generației acestea o au. Felicit sucursala CONAF Brăila pentru energia și capacitatea de a se implica prin acțiuni concrete, în promovarea valorilor la care fiecare dintre membrii noștri subscriu! Pentru CONAF, este anul convergenței și inputurile pe care mediul antreprenorial local le transmite prin fiecare sucursală, sunt neprețuite.

Cred cu tărie că prin astfel de evenimente putem impulsiona spiritul vocașional și antreprenorial și ămi doresc ca Martonul de Educație Antreprenorială să urce pe scenă elevi cu idei valoroase, într-un prim pas spre un succes antreprenorial bazat pe mentorat, curaj și imaginație. ”

CONAF invită la Maratonul de Educație Antreprenorială din 27 februarie 2023, ora 12, la Teatrul Maria Filotti, toți elevii și profesorii interesați de domeniul antreprenorial, de concurs și de informații de la antreprenori de top la nivel național.

* În data de 10.12.2019, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG împreună cu Ministerul Educației și Cercetării- MEC, au semnat  Acordul de Parteneriat–PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și introducerea începând cu anul 2020, opțional, în școlile gimnaziale și liceu a orelor de antreprenoriat.

În data de 06.09.2022 Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG) împreună cu Ministerul Educației – (ME) au semnat pentru următorii 4 ani protocolul privind „Pactul pentru Educație Antreprenorială” prin care vor susține dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor, prin modalități noi și creative de predare și învățare.

** Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederație din România ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen și egalității de șanse. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federații, 10 patronate, 5 asociații, 24 sucursale și peste 3.700 de companii.

CONAF organizează evenimente importante pentru societatea românească, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltăm și finalizăm proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale. Printre proiectele noastre, amintim „Pactul pentru Muncă”, în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educație Antreprenorială” și seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”, ce au generat pe lângă ecourile în spațiul public, decizii legislative și schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, au încercat să găsească  soluțiile optime și cele mai bune strategii de viitor.

No Comments

Post A Comment