Interviu cu Raluca Duțu – Grecu – fondator TREY SYS – președinte al CONAF Sucursala Dâmbovița

Interviu cu Raluca Duțu – Grecu - fondator TREY SYS - președinte al CONAF Sucursala Dâmbovița

Interviu cu Raluca Duțu – Grecu – fondator TREY SYS – președinte al CONAF Sucursala Dâmbovița și președinte PADIR Sucursala Dâmbovița : “Consider că orice este posibil, cu condiția ca ceea ce faci să faci cu pasiune și să lucrezi în fiecare zi, constant, să aduci plusvaloare, pentru îndeplinirea idealului tau!.”

Cu o experiență de peste 14 ani în antreprenoriat și de peste 12 ani în industria înfrumusețării, Raluca Duțu – Grecu este exponentul pe plan local al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și al Patronatului Antreprenorilor din Industria Înfrumusețării din România (PADIR), iar în calitatea sa de președinte al Sucursalei Dâmbovița ale ambelor organizații, polarizează comunitatea antreprenorială locală în scopul identificării soluțiilor practice pentru rezolvarea dificultăților și problemelor mediului de afaceri, în vederea realizării unui mediu antreprenorial și a unei culturi antreprenoriale conectată la noile trenduri în materie de business.

Care a fost momentul care a declanșat decizia ta de a deveni antreprenor?

 Suntem o afacere aflată la o a doua generație, fapt destul de rar întâlnit în România. Tatăl meu, Ion Grecu, fost luptător profesionist, și-a descoperit în armată pasiunea pentru această profesie: frizeria. Tundea colegii, chiar și pe comandantul garnizoanei, iar când s-a întors la vatră a devenit frizerul satului. Îmi amintesc că, înainte de începerea școlii, tata era cel mai important om, deopotrivă căutat de copii și de adulți. El ne-a insuflat dragostea pentru această meserie, practic putem vorbi despre o pasiune transmisă din tată în fiice! Alături de sora mea am dezvoltat o afacere în domeniul industriei de înfrumusețare în orașul pe care îl iubin foarte mult, în Târgoviște. TREY SYS este un centru de înfrumusețare și de terapii ayurvedice care astăzi este pe primul loc în Topul Firmelor din domeniu în județul Dâmbovița. Numele afacerii sugerează că suntem trei surori, alături de sora mea și de mine a fost permanent mama, pe care o considerăm ca fiind o prietenă, o soră și care ne sprijină necondiționat în tot ceea ce facem.

Octombrie 2008 a fost momentul zero în care am ales să intru în antreprenoriat și, sinceră să fiu, nu am stat prea mult pe gânduri când am luat această decizie. A fost relativ simplu: am luat decizia de a deschide o afacere în domeniul înfrumusețării, am acționat imediat, fără să știu de fapt ce înseamnă antreprenoriatul. Mi-am dorit sa fac ceva din care să pot câstiga bani, astfel încât să putem deține în viitor cel mai frumos centru de înfrumusețare din județ. Totul a plecat de la un vis care, surprinzător, nu a fost al meu, ci al sorei mele. Diana este jumătatea mea în casa părinților noștri, prietena mea cea mai bună, dar și partener în afacerea pe care o coordonăm de mai bine de 13 ani. Mi-am dorit să o ajut să-și vadă dorințele împlinite, dar nu am ghicit că, în scurt timp, va ajunge să devină și pentru mine o mare pasiune, un vis în care începusem să trăiesc zi de zi, fără să conștientizez. Acum, după 13 ani de antreprenoriat, am decis că este momentul să ne forțăm limitele. În plină pandemie și criză economică vom deschide o nouă locație TREY SYS – Estetique Beauty Center în Piața Alba Iulia din București și chiar la începutul lunii decembrie vă invităm să ne treceți pragul pentru a lua contact cu cele mai complexe servicii de înfrumusețare! Îmi place să promovez calitatea prin serviciile pe care le oferim în centrul nostru și, nu numai, consider că un business de durată se bazează pe o echipă bine pregatită în plan profesional. Am ajuns la concluzia că investiția în echipă este un element esențial de progres.

De ce ai ales să te alături celor două organizații: CONAF și PADIR?

Antreprenorii dâmbovițeni sunt în număr destul de mare, peste 15.000 de firme. Dacă în anii ‘80-‘90 Dâmbovița era un județ industrial important pe harta României, acum lucrurile s-au schimbat destul de mult întrucât au mai ramas câteva companii mari, foste companii de stat ce au fost vândute unor consorții internaționale mari ( aici mă refer la cele din industria metalurgică, fabrica de frigidere și echipamente electrocasnice). În ciuda faptului că antreprenori există, fie mici, fie mai mari, cultura în direcția evenimentelor de networking nu este suficient de dezvoltată, astfel că existența acestor evenimente pe plan local este aproape ZERO.

Despre CONAF am aflat încă de când s-a înființat. Am fost invitată la prima ediție a Galei CONAF, la Palatul Parlamentului, unde am întâlnit-o pe doamna Cristina Chiriac, președinta CONAF, un munte de energie, pozitivitate, curaj și inspirație, calități găzduite de o femeie care astăzi reprezintă pentru mine un model de motivație zilnică și căreia îi mulțumesc pentru oportunitatea de a mă alătura în calitate de președinte al Sucursalei Dâmbovița,  de a crește atât personal cât și profesional alături de CONAF. Noi asta facem pentru comunitatea antreprenorială locală și îi invit pe antreprenori să ni se alăture pentru că, împreună, suntem mai puternici și putem construi un viitor mai bun, putem schimba mentalități învechite, putem să ne consolidăm pe plan local afacerile!

PADIR este un proiect la care m-am alăturat de îndată ce am văzut că este o organizație activă, singura organizație patronală dedicată industriei înfrumusețării din România. Pentru că își dorește să ajute antreprenorii din acest sector, încurajează dezvoltarea și creșterea performanțelor profesionale militând pentru unitate, susținere și cooperare, am ales să sprijin activitatea acesteia pentru binele comunității antreprenoriale locale. Pe doamna Corina Munteanu, președinta PADIR, am cunoscut-o acum câțiva ani la un curs de Management in Beauty, am rezonat cu dânsa încă de la început și știu că, împreună, vom aduce schimbările care, în acest moment, sunt esențiale a fi înfăptuite pentru industria înfrumusețării din România.

Interviul realizat de Carmen Burtea pentru Ziarul News-Editie Nationala, link articol.

No Comments

Post A Comment