Gala Women in Economy, Ediția a II-a – România în topul mondial în antreprenoriat feminin

 • Excelența Sa, Președintele Klaus Werner Iohannis la Gala Women in Economy: “Spiritul antreprenorial rămâne cel mai eficient motor al unei economii dinamice, competitive şi inovatoare.”
 • Prim-ministrul Ludovic Orban: “România întotdeauna a avut un punct tare în femeile pe care le are şi, dacă stăm şi ne uităm la performanţe sportive, la performanţe culturale, și în ultima vreme la foarte multe performanţe economice, acest lucru trebuie fructificat şi stimulat.”
 • Cristina Chiriac, președinte CONAF: “România se află la ora actuală pe locul 9 în topul mondial în ceea ce privește antreprenoriatul feminin.”

Gala “Women in Economy” ediția a doua, a coagulat peste 800 de participanți, manageri de companii cu cele mai mari cifre de afaceri din România, reprezentând peste 500 de firme de top, oameni dinamici, cu viziune și cu spirit de aventură și curaj.

Gala CONAF a însemnat și o prezență remarcabilă din partea Excelenței Sale, Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a prim-ministrului interimar, Ludovic Orban, ministrului interimar al Educației, Monica Anisie, ministrului interimar al Transporturilor, Lucian Bode,  ministrului interimar al Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Președintele CONAF, Cristina Chiriac a afirmat că “România, prin tot ceea ce înseamnă antreprenoriat feminin, se află în primele topuri din Uniunea Europeană. CONAF este în primele 10 confederaţii de acest gen din Uniunea Europeană. Există un parteneriat pe care noi îl apreciem enorm, parteneriatul dintre o femeie și un bărbat, de aceea tema din această seară este egalitate de șanse, egalitate de gen. Femeile sunt implicate în toate domeniile cheie, fie că vorbim de IT, fie că vorbim de industria grea sau ușoară, le veți găsi peste tot încercând să aducă echilibru. De fapt, asta facem noi, construim un echilibru, armonizăm societatea românească din toate punctele de vedere, iar mesajul meu de final în această seară este legat de coagularea mediului patronal pentru că singura soluție ca România să devină un jucător important la nivel mondial, să fie competitivă, trebuie să avem o clasă puternică de antreprenori.”

Mai mult decât atât, Cristina Chiriac a subliniat încă o dată faptul că “România antreprenorială există, nu este a mea, nu este a voastră, dar este a copiilor copiilor voștrii și avem datoria morală să facem ceva pentru ei.”

Evenimentul s-a bucurat de prezența Excelențelor Sale: domnul Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România, Doamna Abigail Rupp,  adjunctul șefului misiunii ambasadei SUA în România și domnul Franck Neel, Președintele FPPG, ale căror discursuri au stârnit ropote de aplauze.

Excelența Sa, domnul Cord Meier-Klodt: „Știm că cele mai de succes companii la nivel mondial precum Apple, Google, Skype, etc se caracterizează prin cea mai mare diversitate în rândul angajaților. Acest lucru se reflectă chiar și în Germania în sectorul IT, unde aproximativ 17% din angajați sunt femei. Totuși, suntem depășiți de România, unde proporția de femei în IT este de 24%.  În opinia mea cifrele ne transmit trei mesaje absolute: esențialul este diversitatea, nimeni nu deține monopolul asupra adevărului și nu în ultimul rând, trebuie să învățăm de la femeile de succes.”

Doamna Abigail Rupp a sintetizat, de asemenea: „Deblocarea întregului potențial al femeilor din economia mondială ar putea crește produsul intern brut global cu o treime. Acest lucru reprezintă 28 de miliarde de dolari, ceea ce este echivalentul fuziunii economiilor Statelor Unite ale Americii, Germaniei, Italiei și României.”

Gala „Women in Economy” 2020 a însemnat recunoașterea meritelor femeilor de succes, toate premiile fiind acordate de bărbați puternici.

 1. Premiul „România Next” – Elisabeta Moraru
 2. Premiul “Leadership autentic în implememtarea de programe pentru dezvoltare durabilă și sustenabilă” – Anca Damour
 3. Premiul Nrumărul 1 în lume – Doina Cepalis
 4. Premiul „O viață mai bună” – Ioana Hațegan
 5. Premiul „Electronul Liber” – Doina Vornicu
 6. Premiul „Implicare Financiară” – Alina Popa
 7. Premiul „Cuore” – Conf. Dr. Carmen Orban
 8. Premiul „Cheia e la tine” – Silvia Buicănescu
 9. Premiul „Power to the People” – Elena Stoica
 10. Premiul „Bună dimineața” – Sonia Năstase
 11. Premiul „Implicare socială” – Eli Roman
 12. Premiul „Campion la feminin” – Mirela Bucovicean
 13. Premiul „En Garde! sau Fata cu masca de aur” – Ana Maria Brânză
 14. Premiul „Maximă audiență” – Andreea Esca Eram
 15. Premiul special pentru întreaga carieră – Mariana Gheorghe

Gala „Women in Economy” 2020 a adus în premieră rezultatele studiului  KeysFinn privind Antreprenoriatul feminin, un deceniu de provocări. Era 4.0, precum și concluziile sondajului „Rata natalităţii în România” realizat  de Dynamik HR.

CONAF mulțumește tuturor celor care au făcut posibil evenimentul din seara de 4 martie de la Ateneul Român – Gala Women in Economy, ediția a doua a și se angajează să continue să coaguleze o comunitate plină de pasiune, determinare și curaj.

Parteneri strategici: Ministerul Culturii, Filarmonica George Enescu, Asociația Națională a Antreprenorilor, Keys Fin, Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton.

Sponsori principali: Star Consulting&Trading, Romgaz, Nuclearelectrica, Ioanida Turism, Aqua Carpatica, Hidroelectrica, Siemens

Sponsori: EuroInsol, Bursa de Valori București, Depozitarul Central, Freeways, The Iconic Estate, Alexandrion, DoTerra, Nesspreso, Clinica Dasdem, Sissi, Chocoland, Angelo, Foto Dumbravă, MAI Vision PR, Color Box, Floralis.ro, Iulia Flower, Beauty One, Salon Pro, Trey Sys, Bogdana Daradici – artist plastic, Brândușa Bordeianu Make-up artist.

Parteneri media: Agerpres, Canal 33, EVZ.ro, Ziarul Bursa, Cariere, Ziare.com, Capital, Bazzar, Cosmopolitan, Revista Ioana, Femeia, Femeia de azi, Sanatatea de azi, ABD Reporter TV, EM360, Business24, NewsNational, Buna ziua, Bistrita!, Ingenius Hub, One Shot.

Organizatori: Confederația Națională Pentru Antreprenoriat Feminin – (CONAF), Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor (FPPA), Federația Femeilor de Afaceri din Regiune Nord-Est, Patronatul Femeilor Antreprenor (PFA).

No Comments

Post A Comment