„Este un proiect ambiţios şi suntem convinse că vom reuşi”, a punctat Liliana Agheorghicesei, preşedintele FFARDNE
„Lansarea primului proiect confederativ la Suceava este cu adevărat un moment istoric”, a punctat Cristina Chiriac, preşedintele CONAF
Federaţia Femeilor de Afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, Gala femeilor antreprenor. Evenimentul, unul de amploare, derulat sub simbolistica Centenarului Marii Uniri, a avut 300 de invitaţi, reprezentanţi ai agenţilor economici, autorităţilor publice locale şi judeţene, mediului universitar sucevean, ai patronatelor femeilor de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, din Republica Moldova şi Ucraina, precum şi pe colaboratorii şi partenerii Federaţiei Femeilor de Afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, organizaţie constituită recent, dar făcută cunoscută oficial în cadrul manifestării de vineri, de la Eden Garden. Preşedintele acesteia este Liliana Agheorghicesei, care a precizat că proaspăta Federaţie îşi propune să fie un factor reprezentativ şi executiv în mediul de afaceri feminin, răspunzând nevoilor acestuia şi asigurând un cadru pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin. „Este un proiect ambiţios şi suntem convinse că vom reuşi”, a punctat Liliana Agheorghicesei. Cu acest prilej a fost lansată şi Confederaţia Naţională pentru Antrepenoriat Feminin, organizaţie care reuneşte federaţiile femeilor antreprenor din România, aceasta fiind „prima confederaţie a antreprenoriatului feminin din România înfiinţată după perioada interbelică”. Preşedintele Cristina Chiriac, referindu-se la oamenii de afaceri în general, a evidenţiat că antreprenoriatul nu „are nici gen, nici vârstă”. „Vrem să fim trataţi cu toţii cu respect şi ne dorim şi cât mai multe femei antreprenor. Ceea ce se întâmplă astăzi în Bucovina este cu adevărat un moment istoric, lansarea primului proiect confederativ având loc la Suceava tocmai pentru reprezentativitatea patronatului în rândul femeilor”, a punctat Cristina Chiriac, preşedintele Confederaţiei Patronatelor Femeilor Antreprenor.
Prefectul Mirela Adomnicăi şi Ion Lungu, primarul Sucevei, au făcut apel la solidaritate, deoarece „mediul de afaceri este cel care întreţine bugetul”
Adresându-se participanţilor, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a spus că unul dintre motivele pentru care nu putea lipsi de la manifestare este „solidaritatea feminină, prefectul de Suceava fiind, de asemenea, femeie”. „Faptul că la Suceava se naşte Federaţia Femeilor de Afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est ne onorează şi ne responsabilizează, în acelaşi timp. Există potenţial de creştere, trebuie să avem încredere în noi, iar Confederaţia naţională este un suport pentru toate femeile care doresc să îmbrăţişeze o carieră în antreprenoriat”, a spus Mirela Adomnicăi, reprezentantul Guvernului în teritoriu. Ion Lungu, primarul Sucevei, a subliniat că a lucrat în mediul de afaceri, pe care îl respectă, şi care în prezent trebuie să dea dovadă de solidaritate. „Am, de asemenea, tot respectul pentru femeile antreprenor şi mă bucur că aveţi, aşa cum s-a subliniat, un moment istoric prin lansarea acestei Confederaţii. Astăzi, mediul de afaceri este în suferinţă şi, sigur, trebuie solidaritate, găsite soluţii pentru că acesta este cel care întreţine bugetul”, a reliefat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.
Petru Tănase, secretarul judeţului Suceava, a transmis mesajul lui Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, felicitând membrele celor două noi organizaţii, „afacerile nefiind apanajul exclusiv al bărbaţilor”.
Evenimentul a inclus şi acordarea de trofee de excelenţă Cameliei Şucu, manager general şi fondator al companiei ClassIn, Anei Dincă, director general şi asociat unic al companiei Audit One, cât şi lui Marius Ghenea, antreprenor în serie şi bussines-angel, cofondator al platformei Venture Connect, partener în cadrul Fondului Venture Capital Catalyst România. Organizatorii Galei femeilor antreprenor au premiat şi 4 femei antreprenor „din ţară şi străinătate, cu rezultate profesionale deosebite”. Astfel, răsplătite au fost Cristina Iuliana Şagău, deţinător al Atestatului de produs tradiţional pentru 3 sortimente de dulceaţă; Alexandra Tărniceru, „care a construit cel mai lung iaht din Mediterana”; Daniela Alecse, promotoarea produselor de patiserie destinate consumatorilor cu intoleranţă la gluten, precum şi Camelia Dumitrescu, „creatoarea brandului local – ciorba rădăuţeană”. Moderatorii manifestării au fost jurnalistul sucevean Sorin Avram şi Roxana Iliescu, ex-jurnalist la Revista Unica.
No Comments