Direcționează 20% din impozitul pe profit către CONAF

Direcționează 20% din impozitul pe profit către CONAF

Direcționează 20% din impozitul pe profit către CONAF

 

Fiecare agent economic are puterea de a redirecționa gratuit, fară niciun cost suplimentar, o parte din impozitul datorat Statului, în interesul unor cauze  pe care le consideră benefice pentru comunitate. Puteți face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 0.5% din cifra de afaceri a firmei. Impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării.

Vă recomandăm să contactați contabilul firmei dvs. pentru asistență în acest demers.

Pentru a direcționa 20% din impozitul pe profit, trebuie urmați 3 pași simpli:

 1. Încheierea unui Contract_sponsorizare-1 conform legii, între beneficiar – CONAF şi sponsorul – persoana juridică.
 2. Înregistrarea şi operarea sponsorizării în contabilitatea sponsorului.
 3. Calcularea impozitului şi scăderea sponsorizării din suma datorată ca impozit, trimestrial, regularizarea făcându-se la sfârşitul anului.

Documente utile:

Compania ta poate redirecţiona 20% din impozitul pe PROFIT către un ONG (sau mai multe) într-un termen de 6 luni de la depunerea declaraţiei pe profit (conform Ordin 1679/2022). Astfel, completezi:

 • contractul de sponsorizare (pe care îl trimiţi către noi pe email la adresa office@conaf.ro sau fizic la adresa str. Cuza Voda, nr 120, Bucureṣti) şi
 • formularul 177 „Cerere privind redirecţionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor” (se completează şi se editează cu ajutorul programului de asistenţă, asigurat gratuit de către ANAF), iar noi o să primim suma înscrisă de tine în formular, din taxele plătite deja de companie.

Când poţi depune documentele?

Pentru anul 2021, formularul 177 se poate depune până la 27 decembrie 2022 (nu uita să ne trimiţi ṣi nouă Contract_sponsorizare-1

Cum completezi formularul 177?

Iată ce trebuie să completezi:

 • La secțiunea II a formularului, „Redirecționarea impozitului pe profit/venit”, bifează căsuța 1: „Sponsorizare către entități persoane juridice fără scop lucrativ
 • La secțiunea II, „Date de identificare a beneficiarului”, include informațiile de mai jos:
 • CONFEDERATIA NATIONALA PENTRU ANTREPRENORIAT FEMININ CONAF
 • Cod de identificare fiscală: 40510491
 • Judeţ: Bucureṣti; Sector4
 • Localitate: Bucureṣti
 • Stradă ṣi număr: Str Cuza Voda nr. 120
 • Telefon: 0758833790
 • Email: office@conaf.ro
 • Cont bancar (IBAN): RO43 UGBI 0000 1220 2148 1RON

*Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederație din România ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen și egalității de șanse. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federații, 10 patronate, 5 asociații, 24 sucursale și peste 3.000 de companii.

CONAF organizează evenimente importante pentru societatea românească, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltăm și finalizăm proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale.

Printre proiectele noastre, amintim „Pactul pentru Muncă”, în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educație Antreprenorială” și seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”, ce au generat pe lângă ecourile în spațiul public, decizii legislative și schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, au încercat să găsească  soluțiile optime și cele mai bune strategii de viitor.