Direcționează 20% din impozitul pe profit către CONAF

Direcționează 20% din impozitul pe profit către CONAF

Fiecare agent economic are puterea de a redirecționa gratuit, fară niciun cost suplimentar, o parte din impozitul datorat Statului, în interesul unor cauze  pe care le consideră benefice pentru comunitate. Puteți face sponsorizări de până la 20% din impozitul pe profit datorat Statului, în limita a 0.5% din cifra de afaceri a firmei. Impozitul se diminuează cu suma aferentă sponsorizării.

Vă recomandăm să contactați contabilul firmei dvs. pentru asistență în acest demers.

Pentru a direcționa 20% din impozitul pe profit, trebuie urmați 3 pași simpli:

  1. Încheierea unui Contract sponsorizare conform legii, între beneficiar – CONAF şi sponsorul – persoana juridică.
  2. Înregistrarea şi operarea sponsorizării în contabilitatea sponsorului.
  3. Calcularea impozitului şi scăderea sponsorizării din suma datorată ca impozit, trimestrial, regularizarea făcându-se la sfârşitul anului.

Documente utile:

Compania ta poate redirecţiona 20% din impozitul pe PROFIT către un ONG (sau mai multe) într-un termen de 6 luni de la depunerea declaraţiei pe profit (conform Ordin 1679/2022). Astfel, completezi:

  • contractul de sponsorizare (pe care îl trimiţi către noi pe email la adresa office@conaf.ro sau fizic la adresa str. Cuza Voda, nr 120, Bucureṣti) şi
  • formularul 177 „Cerere privind redirecţionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor” (se completează şi se editează cu ajutorul programului de asistenţă, asigurat gratuit de către ANAF), iar noi o să primim suma înscrisă de tine în formular, din taxele plătite deja de companie.

Când poţi depune documentele?

Pentru anul 2023, formularul 177 se poate depune până la 25 iunie 2024 (nu uita să ne trimiţi ṣi nouă Contractul de sponsorizare)

Cum completezi formularul 177?

Iată ce trebuie să completezi:

  • La secțiunea II a formularului, „Redirecționarea impozitului pe profit/venit”, bifează căsuța 1: „Sponsorizare către entități persoane juridice fără scop lucrativ
  • La secțiunea II, „Date de identificare a beneficiarului”, include informațiile de mai jos:
  • CONFEDERATIA NATIONALA PENTRU ANTREPRENORIAT FEMININ CONAF
  • Cod de identificare fiscală: 40510491
  • Judeţ: Bucureṣti; Sector4
  • Localitate: Bucureṣti
  • Stradă ṣi număr: Str Cuza Voda nr. 120
  • Telefon: 0747214098
  • Email: office@conaf.ro
  • Cont bancar (IBAN): RO43 UGBI 0000 1220 2148 1RON

*Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai relevantă confederație din România care militează pentru eficientizarea dialogului cu autoritățile, conlucrarea pentru elaborarea de politici publice care să conducă la creștere economică sustenabilă și sprijină antreprenorii, recunoscându-le meritele. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care susține și promovează antreprenoriatul românesc, lucru fără precedent, care deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional. CONAF a luat ființă̆ ca urmare a necesitații de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. CONAF are în componența sa 2 federații, 12 patronate, 20 asociații, 30 sucursale și peste 5.500 de companii, peste 220.000 de angajați.

CONAF organizează̆ evenimente importante pentru societatea românească̆, centrate pe educație continuă, conștientizare și găsire de soluții pentru probleme și domenii de larg interes public. Dezvoltă și finalizează proiecte naționale cu un impact puternic, atât pentru societate, cât și pentru strategiile de dezvoltare ale autorităților centrale și locale.

Printre proiectele CONAF, amintim „Pactul pentru Tineri”, „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” „DigitalUP” „Pactul pentru Muncă” – în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru Educație Antreprenorială” , ”Romanian Venture Forum” seria de dialoguri deschise, „Turismul Românesc: Între impas și oportunitate”, ce au generat pe lângă̆ ecourile în spațiul public, decizii legislative schimbări pozitive de mentalități. Sute de speakeri și mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante orașe românești, cele mai stringente probleme, în scopul găsirii soluțiilor optime și celor mai bune strategii de viitor.

CONSILIUL DIRECTOR CONAF: Cristina Chiriac, Dana Nuță, Anca Damour, Alina Gamauf, Camelia Șucu, Tatian Diaconu, Marius Ghenea, Nicoleta Munteanu, Gabriela Montoiu, Hildegard Brandl, Corneliu Bodea, Amalia Năstase, Viorica Pușcaș.

No Comments

Post A Comment

Ultimele Articole