Delegația CONAF – întâlnire cu doamna Anca Dragu și Oana Özmen

Delegația CONAF - întâlnire cu doamna Anca Dragu și Oana Özmen

În data de 8 aprilie, delegația CONAF, formată din reprezentante ale mai multor industrii, a avut o întâlnire cu doamna Anca Dragu – președintele Senatului și cu doamna Oana Marciana Özmen, deputat și membru al Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților.

În cadrul întâlnirii, reprezentantele CONAF au ridicat cateva probleme care consideră că merită să fie teme pe agenda primei doamne care deține această funcție importantă în stat:

  1. O strategie coerentă pentru economia socială, cu instrumente mai puternice și sustenabile decât fondurile structurale, care sunt principala sursă de finanțare actuală – strategie necesară pentru a reduce asistența socială pasivă;
  2. Un sistem de vouchere pentru formare profesională, în special în competențe digitale, care să fie acordate firmelor mici și angajaților pentru a sprijini digitalizarea accelerată atât de necesară;
  3. Reducerea poverii administrative în gestionarea fondurilor europene, asupra căreia am convenit să revenim cu propuneri concrete.
  4. Includerea în reglementări de facilități și stimulente a unei definiții lărgite a operatorilor economici, care să acopere profesiile liberale, cabinete medicale, PFA-uri, cooperative și alte tipuri de structuri care nu sunt acoperite de Legea companiilor sau de cea a ONG-urilor.

La acestea, s-au adăugat temele CONAF lansate de anul trecut: PACTUL PENTRU MUNCĂ și PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ.

Doamnele din industriile: textilă, transporturi, agricultură, au susținut aspecte specifice sectoarelor lor de activitate și nevoia de a atrage investiții. Accesul facil al femeilor in funcții publice, în consiliile de administrație ale companiilor de stat, importanța unui sistem educațional coroborat cu realitățile din piața muncii, nevoia unor măsuri pentru susținerea industriilor textile și de beauty, grav afectate de pandemie, au fost alte câteva dintre temele supuse atenției.

Această întâlnire a fost un punct de pornire, în care s-au listat parțial preocuparile noastre, printre care un loc important îl are inclusiv poziția femeii în societatea românească.

Rămâne ca echipa CONAF să continue dialogul pentru a avansa în atingerea obiectivelor și rezolvarea problemelor cu care se confruntă antreprenorii în general și femeile antreprenor în mod particular, atât cât pot fi acoperite cu ajutorul membrilor CONAF din toată țara. Astfel, continuarea dialogului și implicarea comună la îmbunătățirea legislației care să ajute antreprenorii și să le ofere un sprijin în vederea dezvoltării și creării de noi locuri de muncă este esențială.

Am apreciat deschiderea doamnei senator Anca Dragu, dar și sprijinul și disponibilitatea doamnei deputat Oana-Marciana Ozmen.

No Comments

Post A Comment