Comunicat de presă- Educaţia antreprenorială, de azi în şcoala românească!

Prima şcoală din România, Complexul Educaţional Laude-Reut a semnat un Acord de parteneriat împreună cu Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) şi Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze (FPPG), prin care se introduc în curricula şcolară orele de antreprenoriat ca materie de studiu obligatorie începând de anul viitor.

Acest demers, face parte dintr-un proiect amplu al CONAF şi FPPG agreat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, prin care începând cu 2020, se vor introduce, ca materie opţională, orele de antreprenoriat în şcolile de stat.

Demersul Complexului Educaţional Laude-Reut reprezintă prima măsură concretă promovată de mediul privat prin care se susţine dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în rândul tinerilor prin modalităţi noi şi creative de predare şi învăţare începând din şcoala gimnazială şi continuând cu învăţământul superior.

„Iniţiativa Complexului Laude- Reut este una salutară oferind astfel un exemplu celorlalte instituţii de învăţământ din ţară, fie că vorbim de cele de stat sau private. Ne bucurăm că un colegiu de renume, cu performanţe remarcabile a înţeles esenţa demersului nostru. Consolidarea educației antreprenoriale în școli şi instituții de învățământ liceal va avea un impact pozitiv asupra caracterului dinamic al antreprenoriatului în cadrul economiei noastre”, este de părere Cristina Chiriac, preşedinte CONAF.

La rândul său, Tova Ben Nun-Cherbis, preşedintele Complexului Laude-Reut declară că: „Suntem onorați să fim prima școală inclusă în Pactul pentru Educație Antreprenorială, așteptăm să ni se alăture și alte școli și să pregătim împreună generațiile de mâine care vor intra pe piața muncii, pentru un viitor mai bun și mai valoros, dezvoltându-le competențele antreprenoriale prin modalități noi și creative de predare și învățare începând din școala gimnazială”.

„Cred în importanţa educaţiei la nivel individual şi la nivelul societăţii în care trăim. Educaţia este motorul economic al unei comunităţi şi este baza unei evoluţii economice sustenabile pentru viitor. Marii antreprenorii au posibilitatea de a genera schimbări importante în mediul social, prin crearea de bunăstare şi locuri de muncă, element de bază a unei dezvoltări durabile pentru o societate în continuă evoluţie”, consideră Franck Neel, președintele FPPG.

Comisia Europeană recunoaște educația antreprenorială drept un instrument care îi poate ajuta pe tineri să fie mai antreprenoriali. Educația antreprenorială se referă la modul de dezvoltare a unui set general de competențe, aplicabile în toate aspectele vieții, nu doar la a învăța cum se conduce o întreprindere sau o afacere. Ea cuprinde toate formele de învățare, educație și formare care contribuie la crearea spiritului, a competențelor și a comportamentului antreprenorial, cu sau fără un obiectiv comercial.

 

No Comments

Post A Comment