Cel mai mare eveniment dedicat leadershipului feminin a avut loc la Cluj-Napoca

Finalul lunii martie a regăsit peste 650 de femei la Conferința Anuală de Leadership Feminin The Woman din Cluj-Napoca. Ediția 2023, intitulată Ageless Success, a avut loc pe 30 martie la Wonderland Cluj-Napoca, ediție care a celebrat leadershipul feminin sub tematica succesului care nu are vârstă.

17 femei, exemple de urmat, au urcat pe scena The Woman în acest an, împărtășind viziunea lor despre succes. Mai mult de 650 de participanți au ascultat și s-au lăsat motivați și inspirați. Peste 50 de parteneri au susținut această ediție și peste 25 de standuri au oferit premii și experiențe pentru cei aflați în sală. The Woman a adus emoții, lecții, inspirație, motivație și frumos.

Discursurile au avut în centru, succesul și vârsta și au demonstrat că acestea nu au nicio legătură. Succesul este subiectiv pentru fiecare și ediția din acest an nu a făcut decât să demonstreze încă o dată că niciodată nu este prea devreme sau prea târziu să trăim ceea ce definim drept succes.

Ediția a fost deschisă de Crina Ciocian, CEO The Woman, cea care a vorbit despre asocierea succesului cu timpul, care este, de fapt, aliatul nostru în atingerea succesului sau în parcurgerea drumului spre acesta.

Cu o prezență impecabilă, doamna Sandra Pralong, phD, Consilier de Stat Departamentul pentru Relația cu Românii din Afara Granițelor a pășit pe scenă, susținând opening remarks. A oferit sfaturi extrem de valoroase, din experiența profesională și personală: „Vă recomand să vă găsiți propriul Everest. Fiecare trebuie să își cucerească Everestul său!” Pentru aceasta, „dragostea este singura măsură a succesului”.

Alexa Dumitru, a moderat primul panel, axat pe business, punctându-se repere din carieră, comunicarea dintre generații și antreprenoriatul feminin. Partenerele sale de discuție au fost: Amalia Sterescu, Eliza Yokina, Geanina Ungureanu, Ana Maria Popa și Atena Boca.

Amalia Sterescu, Personal branding strategist and public speaking coach, a susținut o prezentare intitulată Reframing Aging, despre felul în care regândim abordarea față de înaintarea în vârstă: „Succesul nu are legătură cu vârsta! Pentru mine nu este nici măcar un obiectiv, este un efect al unui efort constant.”

 Eliza Yokina a vorbit despre proiectul său „De-a Arhitectura” și despre cum le împărtășeste copiilor pasiunea sa pentru arhitectură.

 Într-o discuție despre succes, gen și vârstă, Geanina Ungureanu, Head of Retail, CPI România și Ana Maria Popa, Customer Operations Director Vodafone, au punctat diferențele și punctele forte ale fiecărei generații, raportat la echipele din cadrul cărora fac parte.

Atena Boca a fost cea care a adus vulnerabilitate și emoție pe scena The Woman, vorbind despre proiectul său de suflet și nevoile mamelor, ascunse după un zid. A început spunând: „Ce onoare să mă aflu într-o sală plină cu femei care au ales să își dedice o zi pentru ele!”.

Cel de-al doilea panel, moderat de Patricia Rusu, a făcut trecere spre zona de lifestyle, punctând dezvoltarea personală și profesională și reinventarea în atingerea succesului.

Andreea Berecleanu, figură legendară pentru jurnalismul românesc, a punctat ideea conform căreia succesul este diferit pentru fiecare în parte: „Experiențele noastre sunt diferite și putem învăța una de la cealaltă”. A menționat personalități de succes pe care le-a intervievat și ne-a mărturisit că „este important să fie prima, dar nu se supără dacă este a doua.” Ne-a vorbit despre succesul profesional, spunând că tot ceea ce ține de acesta a împărțit de-a lungul timpului cu echipa sa.

Discuția dintre Ioana Enache, Transformational Leader, și Dana Sota, autor și Spa & Wellness Consultant, a accentuat importanța de a trăi frumos și în concordanță cu valorile noastre, fie că vorbim despre carieră sau partea personală. „Plecăm în viață cu ideea că succesul este aproape imposibil de atins, dar nu avem viață de rezervă, nu avem clipe de rezervă. Eu nu mă raportez la vârstă, ci la energia pe care o am.” – Ioana Enache. Iar Dana Sota a adăugat: „Există momente când avem succes în viața profesională, dar avem momente grele în cea personală și cele două pot merge împreună.”

Andreea Raicu, fondator Amalin, a vorbit despre noi începuturi și importanța de a ne regăsi pe noi: „Din exterior, prietenii văd fericire și succes, dar anumite proiecte, parcă, la un moment dat nu te mai împlinesc. Este normal să pui stop, să o iei de la început cu altele”. A definit succesul drept alinierea dintre ceea ce este ea în interior și exterior, spunând: „Nu este ușor să privim în interiorul nostru. Am pierdut-o pe vechea Andreea pentru a o regăsi pe Andreea de azi”.

În ultimul panel, moderat de Geta Ungurean, discuția s-a mutat înspre avantajele fiecărei vârste.

Ioana Berciu, medic medicină funcțională, a oferit sfaturi valoroase despre cum să îmbătrânim frumos: „o doză de somn, alimentație, meditație, rugăciune”. A punctat puterea femeilor de a inspira: „Femeile au grijă și femeile au griji. Și pentru că au grijă, ele îi pot inspira, prin exemplul personal, și pe cei din jur să aibă grijă de sănătatea lor”.

Cristiana Oprea, pilot de raliu, a oferit doza de curaj necesară fiecăruia: „Să nu îți pierzi entuziasmul când treci din eșec în eșec”.

Dora Gaitanovici a împărtășit experiența ei ca artist și a surprins exact cu ceea ce se pricepe cel mai bine să facă: un moment muzical, aducând emoție în întreaga sală.

Seara s-a încheiat cu un recital de pian susținut de Dora și un pahar de prosecco.

În acest an, scena The Woman a fost locul în care succesul a fost definit și redefinit, împărtășit, ascultat și concluzionat: diferit pentru fiecare dintre noi, dar fără nicio legătură cu vârsta pe care o avem. Lideri în domeniile în care activează, antreprenoare, autoare, medici, piloți sau artiste, toate femeile care au urcat pe scenă au oferit inspirația și motivația necesare pentru a mai face un pas în drumul spre succes.

Din culise, The Woman este definită astfel: inspirație, motivație, emoție, recunoștință, multă muncă și oameni frumoși.

The Woman motivează, educă și susține, de peste 10 ani, acele femei care au puterea de a inspira constant și a conecta businessuri și relațiile de business. Femeile lider au la bază educația și acționează prin implicare în comunități, atât în cele din care fac parte, cât și la nivel macro. Scopul The Woman este de a promova leadershipul feminin în principal, dar și educația de calitate și bune practici în business.

Partenerii ediției, cei care susțin promovarea femeilor în antreprenoriat și în poziții de lider și pentru care cuvintele leadership feminin sunt mai mult decat un #hashtag sunt:

SIlver Partner: Aegon
Partener de mobilitate: ATP By Mercedes
Official Coffee partner: Meron

Parteneri și susținători: Vivo, Vodafone, Romb 360, PANDORA, Bookr, Mamprenoare, Clinica Dermavision, Nashi Argan România, IKONIC, Vodnar Beauty Lounge, Majorel Romania, Macle Concept, Porsche Engineering Romania, Iron Mountain Romania, Aesthetica, FRAnces Dress Shop, Emil Web, Upriserz, Pandora, Regus România, TAB – The Alternative Board România,  BrainFIT – Clinici de Neurofeedback, Oxygen, Anima Muses, Florăriile Magnolia, Destine Holidays, ZOE ONA, SILK’N, Vitamin Aqua, Anyta Cooking, Tepaso, Zaliari, ALLU, Laura Hîncu, ALORE Events,

BunăDimineața.ro, CONAF, Creative Community, Dulciuri cu Suflet, Clujul Copiilor, Antreprenoare.ro, Femei în Motorsport, Women in Tech Cluj, 18 GYM, EGGS,  BBM, Transilvania Business, Coach Camp.

Detalii despre ediția următoare vor fi anunțate în curând pe site-ul evenimentului: conference.thewoman.ro.

Credit foto: Andreea Emanuela, Dani Lengel

No Comments

Post A Comment