Conform Mastercards Index of Women Entrepreneurs 2018, România este printre ultimele 3 țări în topul țărilor europene la nivelul veniturilor generate de către femei. Confedereația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, susține și încurjează programele care au ca și scop principal creșterea și dezvoltarea afacerilor conduse de către femei. La finele lunii noiembrie, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a lansat Programul Femeia Antreprenor 2018.
Au mai ramas doar 3 zile pentru înscrierea în cadrul Programului dedicat femeilor antreprenor 2018 care este activă pe site-ul http://www.aippimm.ro
Solicitantele pot să completeze on-line formularul de înscriere accesând urmatorul link:
https://programenationale2018.aippimm.ro/inscriere/fm2018
Programul se va derula în 3 etape, astfel:
Etapa I – Organizarea unei Conferințe naționale dedicate femeilor antreprenor din România pentru maxim 400 de participante femei, care au deja o afacere și femei care doresc să-și deschidă o afacere, având ca tematică asistenţa oferită IMM-urilor de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, competitivitatea acestora şi cultura antreprenorială; Locatia si perioada estimata a conferintei: BUCURESTI 7 decembrie 2018.
Etapa a II-a – Organizarea a 4 workshop-uri pentru maxim 160 de participante femei care dețin afaceri, având ca tematică adaptarea stilului de leadership în funcție de persoană, abilitatea de comunicare, relaționarea în afaceri, modalități de a motiva echipa, delegarea eficientă a sarcinilor. Locatiiile si perioada estimata a celor 4 workshop-uri: Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Calarasi, 10 decembrie 2018.
Etapa a III-a – organizarea a 4 evenimente internaționale de tip business to business pentru maxim 80 de participante femei având ca obiectiv creşterea abilităţilor IMM conduse de femei în formarea de parteneriate externe. Locatiiile si perioada estimata a celor 4 evenimente internationale: Londra, Paris, Madrid si Roma, 13-16 decembrie 2018.
Pentru participarea la workshop-uri se asigură participarea gratuită și vor fi suportate cheltuielile de transport pentru participante în limita sumei de maxim 200 lei/beneficiar. În cazul în care suma cheltuită cu transportul intern depăşeşte 200 lei, diferenţa va fi suportată de către beneficiar. În cazul în care beneficiarul se deplasează cu autovehicul va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi, dar nu mai mult de 200 lei. Cheltuielile privind transportul intern vor fi decontate în baza documentelor justificative pe care beneficiarul trebuie să le depună în maximum 10 zile de la închiderea evenimentului, personal sau prin curier, la AIMMAIPE București.
Pentru participarea la conferințele internaționale se asigură participarea gratuită și vor fi suportate cheltuielile de transport extern, precum şi cheltuielile de cazare ale participantelor pe perioada desfăşurării evenimentului, în limita sumei de 2000 lei. În cazul în care suma cheltuită cu transportul extern depăşeşte 2000 lei, diferenţa va fi suportată de către beneficiar. În cazul în care beneficiarul se deplasează cu autovehicul va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi. Cheltuielile privind transportul extern vor fi decontate în baza documentelor justificative pe care beneficiarul trebuie să le depună în maximum 10 zile de la închiderea evenimentului, personal sau prin curier, la AIMMAIPE București. Conform prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, biletele de transport și bonurile de benzină, pentru a fi considerate documente justificative, trebuie să fie emise astfel: pentru transport se consideră documente în termen documentele datate cu maximum 2 (două) zile înainte de începerea evenimentului şi maximum 2 (două) zile după finalizarea acestuia.
Detalii complete referitoare le procedura de implementare le puteți găsi accesand linkul de mai jos:
No Comments