Seria de evenimente Wingate a continuat în Brăila

Seria de evenimente Wingate a continuat în Brăila

Seria de evenimente Wingate a continuat în Brăila

Marți, 14 iune 2022

Comunitatea de afaceri din Brăila este una cu tradiție și specific bine definit. Oraș cultural, la malul Dunării, municipiul însumează o diversitate cu totul specială. La a șasea sa oprire, caravana Wingate și-a asumat, pe lângă întărirea comunității de business prin diseminarea unor valori fundamentale și implementarea instrumentelor sale specifice pentru o educație continuă, delicata misiune de a crea o punte între mediul de afaceri și instituțiile publice locale.

Seria de evenimente Wingate a continuat în Brăila

Seria de evenimente Wingate a continuat în Brăila

Experiența ne-a arătat că o astfel de colaborare la nivelul autorităților, poate oferi soluții nu numai în cuantum de profit direct, dar și în rezolvarea deficitului de forță de muncă, calificarea angajaților, precum și infrastructură, debirocratizare și digitalizare. Wingate este prin excelență platforma femeilor de succes din antreprenoriatul românesc, dedicată formării continue, networkingului și dezvoltării durabile și ceea ce ne dă cu adevărat forță, în lungul nostru pelerinaj prin România și Republica Moldova, este capacitatea noastră de a porni un dialog deschis, de a așeza o comunitate pe un drum sustenabil.

România este o țară a contrastelor, în care mentalitățile locale dau diversitatea culturală atât de dezbătută. Ce am întâlnit în frumosul oraș de la malul Dunării, a fost o administrație locală, neașteptat de deschisă unui dialog profund, individual am spune, cu fiecare antreprenor prezent.

 Seria de evenimente Wingate a continuat în Brăila

Seria de evenimente Wingate a continuat în Brăila

Domnul Primar Viorel Marian Dragomir a fost alături de noi, ore bune de discuții, iar la lăsatul serii am realizat că timpul a trecut cu viteza Dunării. S-au expus problemele locale, dar mai presus de toate, s-au deschis noi colaborări punctuale, într-o dorință bilaterală de armonizare a cererii și ofertei.

„Felicit CONAF Brăila pentru ideea acestei întâlniri la care Primăria Municipiului Brăila a identificat parteneri pentru proiecte viitoare. A fost o întâlnire în care accentul a fost pus pe discuții libere, schimb de experiență cu alte structuri similare si studii de caz care vor conduce la o colaborare mai eficientă între mediul de afaceri si administrație˝, a concluzionat Viorel Marian Dragomir, Primarul Municipiului Brăila.

Agricultură, servicii, producție  industrială, construcții, înfrumusețare, presă, industrie alimentară, horeca, au fost domeniile în care activează cele câteva zeci de antreprenori din  Brăila, Galați, Tulcea, Constanța, Buzău și București.

Evenimentul a fost  organizat de către Asociația Națională a Antreprenorilor cu sprijinul CONAF, sucursala Brăila.

„Sunt încântată că atât de mulți antreprenori din zona de sud est a României  au răspuns afirmativ invitației noastre și că am adunat laolaltă reprezentanți ai mediului de business si ai autorităților locale, CONAF alături de echipa Wingate, având un rol de liant între aceștia. Evenimentul de networking de la Brăila este primul de acest fel dintr-un șir, sper eu cât mai lung, de evenimente și proiecte pe care sa le dezvoltam împreună cu autoritatile locale. Apreciem in mod deosebit deschiderea tuturor partenerilor noștri de dialog”, a declarat Daniela Cireașă, președinta CONAF Brăila.

Reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, reprezentanți ai Inspectoratului județean de construcții, împreună cu Primăria Municipiului Brăila s-au alăturat demersurilor Wingate, pentru stabilirea unui cadru de business la nivel european.

 Seria de evenimente Wingate a continuat în Brăila

Doamna Cristina Chiriac, președinta ANAA, în calitatea sa de mentor și amfitrion al evenimentului a deschis seara, punctând importanța unei comunități solide, în continuă expansiune.

„Un networking de calitate se începe printr-o abordare directă, dar se susține pe toată durata de viață a businessului. Vă împărtășesc crezul și speranța mea că valorile de business transcend ceea ce facem și se integrează în ceea ce suntem. Brăila este un oraș drag mie, poate mai mult ca altele. De el mă leagă amintiri personale și parfumul tinereții. Sper să îl regăsesc într-o metropolă modernă, occidentală, deschisă spre nou. Trăim vremuri complicate și ceea ce ne ține uniți este comunitatea în valori și interese, dar mai ales înțelegerea faptului că este datoria fiecăruia de a întoarce succesul nostru în viața celor lângă care am crescut, am învățat, am trăit. Cetatea, democrația însăși, are nevoie de fiecare dintre noi iar dacă ați învățat până acum ce este profitul, haideți să învățăm împreună cum să facem viața celorlalți mai bună, mai plină, mai frumoasă. Trăim digital, gândim sustenabil, ne luptăm cu provocările prezentului, dar ceea ce construim trebuie să aibă semnătura noastră ca oameni, nu doar cifre, Excel-uri, balanțe și bilanțuri”, a afirmat doamna Cristina Chiriac, președinta ANAA. 

Partenerii proiectului sunt: SKC-Consulting (Ungaria) partener principal, Serbian Venture Network (Serbia), Women Business Angels (Ungaria), Kvinner i Business (Norvegia) și Asociația Națională a Antreprenorilor din România, care acoperă și Republica Moldova.

Proiectul „Wingate” este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin intermediul Fondului de granturi SEE și Norvegia pentru cooperare regională.

 

No Comments

Post A Comment