Reprezentantele CONAF în dialog pentru un București mai bun. Peste 20 de femei de afaceri, reprezentante ale Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), s-au întâlnit în București, pe terasa unui restaurant din capitală, cu domnul Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei și cu doamna Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, pentru a discuta despre posibile soluții la problemele cu care se confruntă mediul antreprenorial, și în special mediul antreprenorial feminin, în această perioadă atât de greu încercată. Necesitatea investițiilor, digitalizarea și debirocratizarea au fost de asemenea subiecte pe larg dezbătute.
“E nevoie aici de oportunități, de finanțări pentru start-up-uri, de mesaje pozitive către tineri și tinere, de reducerea birocrației”, a mai spus Nicușor Dan.
De asemenea s-a vorbit și despre faptul că un lucru necesar care ar trebui să fie făcut de către Primărie este acela de a fi interfață între mediul de business și școală, corelarea cât mai rapidă a sistemului de învățământ cu nevoile punctuale din piața muncii, fiind una dintre măsurile puternic susținute prin proiectul Pactul pentru Muncă.
S-a discutat de asemenea despre începerea școlii în luna septembrie și că este necesar să construim mai multe școli și grădinițe. “Nu este vorba de problema unei femei sau a unui bărbat, ci vorbim despre familii întregi pentru care fiecare început de an școlar reprezintă un coșmar în ceea ce privește găsirea unui loc pentru copil. Ar trebui ca investiția în educație să fie prioritatea zero a oricărei administrații publice și a oricărui guvern”, a declarat Cristina Chiriac, președintele CONAF.
Nicușor Dan a vorbit despre o soluție de compromis până în momentul în care va exista o infrastructură suficientă de școli și grădinițe și anume stimularea zonei private cu bonuri valorice care să acopere costul pe care autoritatea locală deja îl plătește pentru fiecare copil din creșele și grădinițele de stat, astfel încât să se crească accesul la creșele și grădinițele private.
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a vorbit despre necesitatea ca administrația publică să se raporteze la contribuabil ca la un partener viabil și nu doar ca la un simplu contributor care aduce bani prin taxe și impozite.
Necesitatea investițiilor în infrastructură a fost de asemenea o temă de discuție, traficul din București crescând invers proporțional cu măsurile luate pentru decongestionarea lui.
Nicușor Dan a menționat că au în proiect 6 gări importante pentru metroul de suprafață: Gara de Nord, Gara Obor, Otopeni, o intrare din vest până la AFI, o intrare din sud care trece pe la Gara Progresul și ajunge în piața Rahova și a șasea, Pipera.
Schimbările se produc atunci când toți factorii decizionali implicați, atât din mediul privat cât și de stat, își dau mâna pentru a conlucra în interesul cetățenilor și în final, a unei mai bune calități a vieții noastre, a tuturor.
Dacă mâine ați fi primarul Capitalei, care ar fi prima și cea mai importantă măsură pe care ați lua-o?
No Comments