Parteneriat public – privat pentru susținerea industriei textile

Parteneriat public - privat pentru susținerea industriei textile

Parteneriat public – privat pentru susținerea industriei textile

 

Mai sunt doar câteva zile până când mediul de afaceri se va reuni la Catelul Karolyi din Carei pentru a opta ediție a evenimentului EXPO 2021 – “Fabricat în Satu Mare”, unde antreprenori din toate domeniile de activitate vor defila pe podium în dorința de a susține industria textilă autohtonă, grav afectată de pandemie.

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, în colaborare cu  Asociația Economică Germano-Română, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Primăria Municipiului Carei au decis această abordare în speranța că astfel, industria textilă din România poate fi salvată, iar efectele economice cauzate de pandemie pot fi combătute prin măsuri care să stimuleze acest domeniu de activitate.

Evenimentul este unic în România din două perspective: reunește mediul de afaceri din sectoare diferite de activitate pentru a susține revenirea industriei textile, după pierderile majore suferite anul trecut și reprezintă parteneriatul perfect între public-privat, având sprijinul exclusiv al Primăriei Satu Mare.

“Industria textilă, alături de HORECA, a fost puternic afectată de criza creată de pandemie. Toate brandurile din Satu Mare se confruntă în prezent cu o situație dificilă și avem datoria să îi sprijinim. Consider că industria textilă, un sector care asigură 10% din exporturile României, nu poate fi lăsată să dea faliment, astfel că orice eveniment sau inițiativă care să sprijine antreprenorii din acest domeniu este lăudabilă. La nivel local putem acorda doar facilitățile pe care ni le permite Codul Fiscal, dar este nevoie de o strategie la nivel național și cred că astfel de evenimente sunt binevenite pentru că subliniază încă o dată calitatea, inovația și modul în care industria textilă s-a dezvoltat în ultimii ani!”, a precizat primarul din Satu Mare, Kereskényi Gábor.

La rândul său, Cristina Chiriac, Președintele Confederației Naționale pentru Anreprenoriat Feminin – CONAF, este de părere că “numai împreună, printr-un parteneriat public – privat, autoritățile publice și mediul de afaceri pot construi durabil, sustenabil și eficient, iar acest eveniment reprezintă un exemplu la nivel național. Iată că, atunci cand autoritățile sunt aproape de oamenii de afaceri, puterea de a construi este mult mai mare, iar evenimentul de la Carei demonstrează acest lucru. Susținem cu toții industria textilă din România și sperăm ca printr-un dialog continuu și prin identificarea de măsuri de sprijin, aceasta să își revină rapid la nivelul dinaintea pandemiei”.

Evenimentul este unul care reunește manageri din toate sferele economice, veniți să susțină, la unison, industria textilă românească și să defileze pe podium în acest scop.

Cea de-a opta ediție a evenimentului EXPO 2021 – “Fabricat în Satu Mare” este organizată de către Sorina Tulan, președintă CONAF Satu Mare și va fi moderată de către Florentina Opriș. Pe parcursul evenimentului vor fi intercalate cu prezentările colecțiilor și proiecțiile de caricatură comentată alături de Costel Pătrășcan, iar la final va concerta într-un mic spectacol de pop-opera Iordache Basilic – prim solist, Liviu Indrican – prim solist și Alin Mânzat – bas din cadrul  Operei Naționale București alături de soprana Filarmonicii “George Enescu” București,  Mădălina Constantin.

Confederaţia Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF este singura confederație care susține și promovează antreprenoriatul feminin și care are ca obiectiv apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice și culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autoritățile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

  • Accesul la eveniment se face doar pe bază de invitație.
No Comments

Post A Comment