Membri CONAF

Asociatia Cetatea Voluntarilor

0.0
  1. Educatie
  2. »
  3. Asociatia Cetatea Voluntarilor
Asociatia Cetatea Voluntarilor
Informatii Contact
You must be logged in to see this info
Descriere Firma

In infrastructura socială din vestul României, Asociația „Cetatea Voluntarilor” și-a asumat încă de la înființare, în anul 2014, rolul de catalizator al energiilor pozitive, constructive, din comunitate. Într-un mediu economic activ și dinamic, în parteneriat cu administrațiile publice locale și regionale, cu cultele religioase și reușind să activeze persoane fizice interesate în implicarea în proiectele comunității Asociația „Cetatea Voluntarilor” s-a validat ca unul dintre principalii factori de mobilizare în Regiunea de Dezvoltare Vest. Asociația „Cetatea Voluntarilor” este o organizație non-profit, cu sediul în Arad. În anul 2024 va împlini un deceniu de existență și de activități pentru dezvoltarea comunității. Are, încă de la înființare, un portofoliu bogat de activități în domeniul social, educațional, umanitar și medical.

Pentru activitățile sale în folosul comunității, a categoriilor vulnerabile de populație, pentru dezvoltarea sistemului de sănătate publică din județul Arad, Asociația „Cetatea Voluntarilor” a fost recunoscută la Gala Voluntariatului din România cu distincții care atestă importanța sa la nivel local și național. În portofoliul Asociației se regăsesc campanii umanitare în perioada pandemiei COVID-19 și a războiului din Ucraina, expedierea de ajutoare în Ucraina pentru populația civilă și organizarea de spații de cazare și servicii pentru refugiații din Ucraina în vestul României; terapie ocupațională cu copiii aflați în risc social, cu tineri și adulți cu dizabilități fizice sau mentale; activități de educație non-formală pentru copiii și tinerii proveniți din medii defavorizate; campanii de informare despre emergențe sociale; violența domestică; bolile rare; consumul de droguri; discriminarea; fenomenul migrației internaționale.

Susținută de o echipă de 165 de voluntari activi de la nivel local, Asociația „Cetatea Voluntarilor” a generat în anul 2018 cel mai consistent proiect din zona de vest a României în domeniul sănătății publice gestionat de o organizație non-guvernamentală: modernizarea secțiilor de pediatrie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, a Secției de Neonatologie a Compartimentului Clinic Radiologie Copii Arad, Compartimentul de Boli Infectiaose Copii, Secția de Pediatrie 2! Asociația „Cetatea Voluntarilor” a angrenat în această campanie personalități de talie națională și europeană din sport, cultură, afaceri și administrație, reușind să realizeze o largă participare civică pentru dezvoltarea obiectivelor menționate. Acestea sunt astăzi unele dintre cele mai moderne secții de spital din România din punct de vedere al funcționalității, aparaturii și esteticii. Asociația „Cetatea Voluntarilor” colaborează în proiectele sale cu actori civici, pe principiul participativ al nediscriminării, al transparenței și al eficienței. În toate proiectele pe care le derulăm promovăm valorile europene ale responsabilității sociale, ale voluntariatului în comunitate, ale solidarității umane, ale susținerii persoanelor în dificultate și din medii defavorizate. Încurajăm participarea tinerilor și a mediului de afaceri în proiectele noastre și am reușit să dobândim credibilitate pe parcursul celor 9 ani de existență prin rezultatele concrete pe care le-am obținut într-un timp scurt, dar și prin anvergura proiectelor inițiate.

Cu o bogată experiență în modernizarea și dezvoltarea instituțiilor fundamentale ale societății românești, Asociația „Cetatea Voluntarilor” s-a implicat începând cu anul 2020 și în refacerea unor cabinete medicale din zone defavorizate și a unor unități de învățământ preșcolar și școlar în localități unde am reușit să dăm o șansă la educație și să reducem abandonul școlar, obiective primitoare și moderne.

Misiunea noastră este susținerea comunității și a oamenilor care o compun. Pentru asta muncim începând cu anul 2014 și ne dorim extinderea parteneriatelor noastre, astfel încât să putem servi cât mai bine interesul public.

Prezenta Social Media
You must be logged in to see this info
Persoana de Contact
You must be logged in to see this info

Please Înregistrare or to leave Comments

Trimite mesaj firmei

Trimite mesaj administratorului CONAF