IȘJ BRĂILA A SEMNAT PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ, INIȚIAT DE CONAF

PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ SE SEMNEAZĂ ÎNTR-UNUL DINTRE CELE MAI VECHI ȘI CU TRADIȚIE CULTURALĂ ORAȘE ROMÂNEȘTI – BRĂILA

PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ SE SEMNEAZĂ ÎNTR-UNUL DINTRE CELE MAI VECHI ȘI CU TRADIȚIE CULTURALĂ ORAȘE ROMÂNEȘTI – BRĂILA

IȘJ BRĂILA A SEMNAT PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ, INIȚIAT DE CONAF

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF se implică activ în educația elevilor, ca pilon de dezvoltare durabilă a societății românești. Inspectoratul Școlar Județean Brăila se alătură instituțiilor statului care prioritizează educația antreprenorială pentru elevi, prin semnarea Pactului pentru Educație Antreprenorială, inițiat de CONAF. Primul Acord de colaborare a fost semnat la Vâlcea în iunie 2021.

 

Acordul de colaborare a fost semnat joi, 12 mai 2022, de domnul prof dr. Cătălin Canciu, inspectorul general al Inspectoratului Județean Școlar Brăila și de președinta CONAF Brăila, doamna Daniela Cireașă. Pactul presupune susținerea dezvoltării competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor prin modalități noi și creative de predare și învățare începând din școala gimnazială și continuând cu învățământul superior.

 

„În era calculatorului și a globalizării, tinerii trebuie să dețină un bagaj consistent teoretic și practic pentru viață și profesiune. De aceea, consider că educația antreprenorială are un rol important pe care trebuie să îl valorificăm la maximum, cu toții, în unitățile de învățământ din județul Brăila.”, a afirmat domnul prof. dr. Cătălin Canciu – inspector general al Inspectoratului Județean Școlar Brăila.

 

„Îmi doresc pentru copiii noștri să beneficieze de educație antreprenorială pentru a fi pregătiți de inserție profesională ulterioară, fie ca antreprenori, fie ca intraprenori. Accesul la educația antreprenorială poate schimba perspectivele multora dintre ei și va aduce schimbări benefice și în piața muncii, viitorii antreprenori sau angajați beneficiind deja de cunoștințe pe care generația mea și-ar fi dorit să le aibă la debutul vieții profesionale. Tocmai de aceea, apreciez în mod deosebit deschiderea ISJ Brăila prin persoana domnului inspector școlar general, Cătălin Canciu, de a semna acest acord care ne va permite să împărtășim informații despre antreprenoriat elevilor.”, a precizat doamna Daniela Cireașă, președintă CONAF Brăila.

 

„Pactul pentru Educație Antreprenorială este cea mai amplă acțiune CONAF, în direcția unui viitor antreprenorial sustenabil. Este esențial să conștientizăm importanţa educaţiei antreprenoriale și doar împreună cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării la nivel central și teritorial, vom reuşi o construcție solidă, aplicată fiecărei regiuni. Educația copiilor noștri în spirit antreprenorial, este cheia unei societăți sănătoase, aliniată la nevoile prezentului. Ne dorim ca acestei iniţiative să ni se alăture cât mai multe inspectorate scolare din ţară”, susţine Cristina Chiriac, preşedintă CONAF.

 

Amintim că în data de 10.12.2019, Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG împreună cu Ministerul Educației și Cercetării – MEC, au semnat Acordul de Parteneriat – PACTUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ pentru susținerea și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor și introducerea începând cu anul 2020, opțional, în școlile gimnaziale și liceu a orelor de antreprenoriat.

No Comments

Post A Comment