“Educați pentru Viață” – Proiect inovativ pentru România

“EDUCAȚI PENTRU VIAȚĂ”- PROIECT INOVATIV PENTRU ROMÂNIA

“EDUCAȚI PENTRU VIAȚĂ”- PROIECT INOVATIV PENTRU ROMÂNIA. „EDUCAȚI PENTRU VIAȚĂ” este proiectul național inițiat de Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA), împreună cu Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton (ADAA) și Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și este menit să susțină educația ca fundament național pentru dezvoltarea economică.

Proiectul tratează teme importante ale societății românești la nivelul anului 2021 precum redresarea economică și importanța educației în noua economie, corelarea pieței muncii cu nevoile reale economice – nevoia de a educa tinerii de astăzi pentru meseriile de mâine, digitalizarea, noile generații de consumatori de servicii financiare, educația vocațională și importanța introducerii acesteia ca materie obligatorie în licee și nu în ultimul rând, competențele profesionale pentru noile generații de angajați.

Cristina CHIRIAC, ambasador VET (Vocational Education and Training) și președinte ANAA, a declarat: Proiectul EDUCAȚI PENTRU VIAȚĂ este un concept inovativ pentru România, care își propune să contribuie la adaptarea educației la nevoile reale economice și la tendințele mondiale de dezvoltare. Nu putem rămane în trecut, trebuie să evoluăm și să ne adaptăm continuu. Am experimentat cu toții, în perioada pandemică, digitalizarea și școala on-line și a trebuit să ne adaptăm rapid, din mers, la lucrul pe platforme și la automatizarea unor procese. Studiile globale arată că există o discrepanță între competențele actuale ale angajaților și nevoile angajatorilor generate de noile tehnologii. Tehnologiile digitale, inovația și inteligența artificală sunt noile provocări, iar companiile pentru a fi competitive sunt nevoite să adopte tehnologiile digitale necesare reinventării propriilor modele de afaceri și asta înseamnă ca educația tinerilor de astăzi să fie ancorată la nevoile din piața muncii, iar școala să pregătească tinerii de azi pentru profesiile de mâine. Proiectul „EDUCAȚI PENTRU VIAȚĂ” este proiectat către viitor, întreaga abordare încercând să răspundă provocărilor viitorului”.

Proiectul este structurat pe domenii de acțiune, coordonate de căte un expert – leader task force, care va centraliza propuneri de modernizarea educației și adapatarea acesteia la nevoile secolului XXI.

În acest sens, vor fi  constituite zece grupuri de lucru cu rolul de a dezvolta concluziile venite din mediul de afaceri și cel academic într-un pachet de strategii detaliate pe următoarele teme prioritare: educație antreprenorială, educație financiară, școli profesionale, învățământ dual, digitalizare și automatizarea proceselor, profesiile secolului XXI- educația vocațională- pregatirea tinerilor de astăzi pentru meseriile viitorului, modele de bune practice, educația și formarea profesională, performantă în afaceri și nevoia de educație, educația în contextul globalizării și nu în ultimul rând, cât suntem de pregătiți pentru viață!

Propunerile realizate de către grupurile de lucru și concluziile evenimentelor vor fi agregate într-un document unitar, care va fi supus discuțiilor cu Guvernul.

Evenimentul de lansare al proiectului EDUCAȚI PENTRU VIAȚĂ, va fi moderat de Adrian Măniuțiu, fondatorul EM360 și partener principal al evenimentului, Joi 17 decembrie 2020, începând cu ora 11:00.

Evenimentul va fi  transmis live pe pagina de Faceebok https://www.facebook.com/www.anaa.ro

 

Organizator al evenimentului: ANAA

Parteneri strategici: CONAF, ADAA

Parteneri principali: EM360, News National, Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predare în Limbi Străine

Sponsori: Romgaz, EximBank

Parteneri media: Canal 33, Capital, The Diplomat, Money, Energy Industry Review, EVZ.ro, Focus Energetic, Business Woman

 

No Comments

Post A Comment