Dana Nuță

Dana Nuță este o personalitate remarcabilă în domeniul antreprenoriatului startup și un susținător puternic al incluziunii persoanelor cu dizabilități. Ea ocupă mai multe funcții importante, contribuind în mod activ la promovarea drepturilor și integrării acestor persoane în societate.

În prezent, Dana Nuță deține poziția de Primvicepreședinte la CONAF (Confederația Patronală a Afacerilor din România), o organizație influentă în domeniul afacerilor și reprezentantă a patronatului românesc. Aici, ea aduce o perspectivă inovatoare și o abordare dedicată în promovarea antreprenoriatului, inclusiv antreprenoriatul social, și în crearea de oportunități pentru persoanele cu dizabilități.

Pe lângă acest rol, Dana Nuță ocupă și funcția de Președinte la Asociația Ability HUB, o organizație non-guvernamentală cu misiunea de a promova incluziunea și accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități. Prin intermediul Ability HUB, ea inițiază și implementează proiecte și inițiative menite să faciliteze participarea activă a acestor persoane în diverse domenii ale societății, inclusiv în antreprenoriat și piața muncii.

În plus, Dana Nuță ocupă și funcția de Președinte la FPEAS (Federația Patronatelor pentru Educație Antreprenoriat Social), o organizație ce reunește patronate și asociații care promovează antreprenoriatul social și educația antreprenorială. În acest rol, ea dezvoltă strategii și inițiative pentru a sprijini dezvoltarea unui mediu favorabil pentru antreprenoriatul social și pentru a asigura integrarea persoanelor cu dizabilități în acest sector.

Dana Nuță este recunoscută pentru expertiza sa în domeniul incluziunii persoanelor cu dizabilități și pentru angajamentul său de a promova drepturile acestora. Ea a fost implicată activ într-o serie de proiecte și inițiative care au avut ca scop îmbunătățirea accesului și participării persoanelor cu dizabilități în diferite aspecte ale societății. Prin eforturile sale, ea aduce în prim-plan nevoile și potențialul acestor persoane, contribuind la construirea unei societăți mai echitabile și mai incluzive.

Cu o vastă experiență în antreprenoriatul startup și o pasiune pentru incluziunea socială, Dana Nuță este un lider inspirațional și un catalizator al schimbării în promovarea drepturilor și oportunităților persoanelor cu dizabilități. Activitatea sa dedicată și angajamentul său constant reprezintă exemple remarcabile pentru toți.